Bedste-feriesteder-i-Danmark

Tag en tur til vestkysten, og oplev den vidunderlige verden i det flade vand på vaderne. Ungerne els

Uploaded af danmarksstrande.dk d. 11. November 2020
Billede af: Tilla Rebsdorf

Tag en tur til vestkysten, og oplev den vidunderlige verden i det flade vand på vaderne. Ungerne elsker det.

Vadehavet. Ved første øjekast ser Vadehavet ud, som en stor grå ørken, men lad dig ikke narre. 

På det lave vand vrimler det med krabber, der her har tilpasset sig en verden mellem ebbe og flod. En spand og et lille net er ret gode at have med, når du skal fange krabber, men er du lidt fiks på fingrene og modig, kan de faktisk fanges med hænderne. Et godt sted at finde de flotte dyr med de store klosakse er omkring de gamle pæle, der stadig står tilbage siden dengang, der blev banket faskiner ned i Vadehavet. Tanken dengang var, at faskinerne skulle holde på slikket, så tidevandet ikke flyttede for meget rundt med det, og her, hvor resterne af de gamle pæle stadig står tilbage, er der ofte en lille fordybning. Det er det helt perfekt gemmested for en krabbe. Ofte ligger her lidt tang, fjer og andre efterladenskaber, som menneskene har kastet fra sig, så her kan den nemt skjule sig, ikke kun for menneskene, men også for de naturlige fjender, der elsker at sætte krabber til livs.

Men husk. Krabber er ikke hyggedyr. Mærker de, at der er optræk til fare, er de straks kampberedte, stritter ud med klosaksene, og i et splitsekund kan de sætte kloen i en finger. Av for den da. Derfor skal de lige tages med et snuptag. God fornøjelse, og husk at lukke dem ud i deres rette element, inden du går hjem.

Artiklen er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af LuLu Copenhagen. Derfor er artiklen ikke upartisk.